4. Modulul desfăşurat cu Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”

      În perioada 27.05– 05.06.2013, în garnizoana Dej se desfăşoară un exerciţiu de instruire comun, condus de Corpului de Infanterie Marină al Statelor Unite ale Americii din Europa (MARFOREUR). Activitatea este inclusă în exerciţiul multinaţional "Black Sea Rotational Force 13" şi implică Brigada 81 Mecanizată "General Grigore Bălan", care va participa cu peste 300 de militari din cadrul statului major al brigăzii şi Batalionul 811 Infanterie "Dej" şi peste 100 de militari americani din Corpul de Infanterie Marină al Statelor Unite ale Americii din Europa (MARFOREUR).

      Exerciţiul vizează creşterea interoperabilităţii între Armata României şi armatele partenere NATO (Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord) şi contribuie la ridicarea nivelului de pregătire al militarilor români pentru misiunile specifice teatrelor de operaţii în care România participă cu trupe.

      Pe parcursul celor aproximativ două săptămâni, militarii bistriţeni şi partenerii americani vor parcurge teme de instruire pentru pregătirea misiunilor de patrulare, contracararea dispozitivelor explozive improvizate, conducerea tehnicii de luptă precum şi instruire de stat major privind planificarea şi conducerea operaţiilor.

      5. Instruire pe elicoptere şi schimb de experienţă în operaţii de litoral

      În perioada 03–07.06.2013, în poligonul Babadag, peste 70 de militari din Batalionul de Infanterie Marină şi militari ai Corpului de Infanterie Marină al Statelor Unite ale Americii din Europa se vor instrui în tehnici specifice de îmbarcare-debarcare din elicopter şi vor face un schimb de experienţă privind particularităţile acţiunilor în zona de litoral.

      În cadrul exerciţiului sunt planificate activităţi de paraşutare, ziua şi noaptea, paraşutări de antrenament şi tactice.


Înapoi